YÜKSEKOKULUMUZDA YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

•  2 Ekim 2019 Çarşamba

İtfaiyecilik Haftası kapsamında, Niksar Teknik Bilimler Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri ve Niksar Belediyesi Itfaiye Müdürlüğü ortak tatbikat düzenledi.

Yüksekokul akademisyenlerimizin, çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin birlikte katılım gösterdiği tatbikatta, Niksar Teknik Bilimler Müdür Yardımcısı ve Sivil Savunma ve Itfaiyecilik programı Ögr. Gör. Mustafa YILDIZ koordinasyonunda Tahliye, Yangın ve Kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi. İtfaiyecilik Programı öğrencilerinin müdahalede bulunduğu tatbikatta senaryo gereği bina içerisinde mahsur kalmış bir öğrenci de kurtarıldı.

İtfaiyecilik Haftası kapsamında Yüksekolumuzda her yıl düzenlenen tatbikatta, bu sene ülkemizde sıkça yaşanan depremler sebebiyle tahliye konusuna ayrıca özen gösterildi. Yüksekokul personelimizin ve öğrencilerimizin  acil durumlarda nasıl davranması gerektiği ve olası bir afet durumunda ne yapması gerektiği konularında uygulamalı çalışmalara verildi.