“GELECEĞE NEFES” SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

•  12 Kasım 2019 Salı

Tarım ve Orman Bakanlığının “11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” kampanyası kapsamında, 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11.11’de 81 ilde Türkiye’nin 2023 farklı noktasında eş zamanlı olarak düzenlenen 11 milyon fidan dikimi etkinliğine, Üniversitemiz de akademik personeli ve tüm öğrencileri ile destek verdi.

Yüksekokulumuz yeni hizmet binası açılış töreninde, 11 Mart 2019 tarihinde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin ŞAHİN’nin ziyaretleri sırasında diktiği fidanla başlatılan Yüksekokulumuz kampüs alanı ağaçlandırma çalışmaları “Bugün Fidan Yarın Nefes” kampanyası ile devam etti. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen ‘Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında, Niksar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ile Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okullarımızın bulunduğu Niksar kampüs alanında gerçekleştirilen törenle 3000 fidan toprakla buluşturuldu.

Yüksekokulumuzda düzenlenen törene;  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim ÖZBAY, Kaymakamımız Sn. İlhami DOĞAN, Belediye Başkanımız Sn. Özdilek ÖZCAN ile kurum, kuruluş amirleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Niksar Orman İşletme Müdürü Sn. İlhan YAZICI fidan dikim tekniği konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Bu bilgiler doğrultusunda 1500 adedi Fıstıkçamı ve Çınar türlerinden ve 1500 adedi de Mazı türünden oluşan toplam 3000 adet fidan Niksar kampüs alanında belirlenen noktalara dikilerek toprakla buluşturuldu.